desteklenen baglantılar

Facebook kullanım klavuzu

Facebook‘a nasıl üye olunur, nasıl fotoğraf upload edilir, nasıl arkadaş eklenir, nasıl uygulama eklenir? Hepsinin cevabını bu yazıyla alacaksınız ....

1 - üye olmak : facebook.com adresine girin ve üyeliğinizi almak için Sign Up tuşuna basın.Ve ardından sizden istenen tüm bilgileri eksiksiz girin.


İşlemleri gerçekleştirdikten sonra “I have read and agree to the Terms of Use and Privacy Policy.” seçeneğini işaretleyip “Sign Up Now!” tuşuna basın. Mail adresinize onaylamanız için bir mail gelecek.


Artık hesabınız yaratıldı Üyeliğiniz yaratıldıktan sonra anasayfadaki sol bölümden giriş yapın. Karşınıza 4 adımlık bir karşılama sayfası gelecek. İsterseniz bu adımları “skip” tuşu ile atlayabilirsiniz.
Site siz üye olduğunuz için arkadaşlarınızı da üye yapabileceğinizi düşünerek sizden live messenger adres ve şifrenizi girmenizi istiyor. Bu sayede hesabınızda kayıtlı olan tüm kişilere ulaşabilir ve onlara Facebook‘a üye olmaları yolunda mail yollayabilirler. Ancak bu uygulamayı yapmamanızı öneriyoruz. Çünkü live messenger şifre ve email adresinizi herhangi bir yerde belirtmeniz hiç de güvenli olmayacaktır.


2 - Üyelik hesabınızı yarattıktan sonra artık fotoğraf albümünüzü yaratabilirsiniz. Bunun için sol bölümdeki “Photos” bölümüne tıklayın.
Yandaki gibi açılıcak olan pencereden fotoğraf albümü yaratmak istiyorsanız “+ Create a Photo Album” tuşuna tıklayın.


Albüm adını istediğiniz gibi belirleyin ve ardından albümünüzün görünebilirlik ayarlarını “Visible to” bölümünden yapın. Eğer herkesin görmesini istiyorsanız “everyone” seçeneği işaretli kalsın. Sadece network’ünüzde bulunan kişilerin ve arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız “All my networks and all my friends” seçeneğini işaretleyin. “Some of my networks and all my friends” seçeneğini seçerseniz bazı bağlı olduğunuz networklerdeki kişiler profilinizi göremeyecektir. “Only my friends” seçeneğini işaretlemeniz durumunda ise sadece arkadaş listenizdeki kişiler fotoğraf albümünüzü görebilecektir. İstediğiniz seçenekleri ayarladıktan sonra bu aşamayı da geçin.


3 - arkadaş eklemek ... Arkadaşlarınızı “Search” bölümünden arayıp bulduktan sonra onları eklemek için onların profiline girebilir ve ordan onları ekleyebilirsiniz. Yada arama sonuçları sayfasından da bu işlemi yapabilirsiniz. Arama sonuçları sayfasında bulunan kişi kutularının içinde “add … as a friend” seçeneğine tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak olan pencereden “skip”i işaretleyerek o kişiyi arkadaş listenize eklemek için ona talep göndermiş olursunuz.
Sadece arkadaş edinmek değil varolan gruplara da dahil olabilirsiniz. İsterseniz tuttuğunuz takımın grubuna katılın isterseniz bir film yada sosyal bir mesajın grubuna katılın


Profilinizde bulunan sol taraftaki bölümden “Groups” seçeneğine tıkladığınız zaman yandaki sayfa açılacaktır. Buradan istediğiniz grubu arayabilir veya istediğiniz bir grup Facebook içerisinde mevcut değil ise o grubu siz ” + Create a New Group” seçeneği yardımı ile oluşturabilirsiniz.


4 - Settings/Ayarlar Facebook sayfanızın sağ üst bölümünde bulunan “Settings” yardımı ile hesap bilgilerinizi değiştirebilirsiniz. Veya hesabınızı kapatabilirsiniz.
5 - Privacy/Gizlilik
Yine ekranınızın sağ üst bölümünde bulunan “Privacy” seçeneği ile Profil ayarlarınızı düzenleyebilir, arama ayarlarınızı düzenleyebilir, size email yolu ile bilgilendirme mesajları gönderilmesi seçeneklerini düzenleyebilir ve api seçeneklerinizi düzenleyebilirsiniz. Ve hatta profilinize girmesini istemediğiniz kişileri “Block People” bölümüne bildirerek onların size ulaşmalarını engelleyebilirsiniz. “Limited Profile” seçeneğinde ise profilinizin arkadaş listenizde bulunmayan kişiler tarafından görünmesini veya görünmemesini belirleyebilir veya profilinizin herkese karşı ne kadarı ile görüntülenebileceği seçeneklerini düzenleyebilirsiniz.

desteklenen baglantılar