desteklenen baglantılar

Facebook'a üye olduktan sonra yapmanız gerekenler

facebook'a üye oldunuz ! peki ya şimdi yapmanız gerekenleri biliyormusunuz ? Cevabınız 'hayır' ise bu yazıyı mutlaka okuyunuz...

Haberleri al

Ana sayfaya (sol köşedeki büyük "Facebook"a tıkladığında açılan sayfa) her gidişinde, Haber Kaynağı'nı göreceksin. Haber Kaynağı arkadaşlarının Facebook'taki eylemlerinin sürekli güncellenen listesidir. Bu, fotoğraf albümlerinden, etkinliklerden, gruplardan ve arkadaşlarının günlük eylemlerinden haberdar olmana yardımcı olur.

Bir Ağa Katıl

Bir ağa katılman Facebook'u bölgen, işyerin veya okulun etrafında merkezileştirir.

Kendini ifade et ve iletişim kur

Herhalde profilinin bir kısmını doldurdun, şimdi ilgi alanların ve sevdiklerin bölümünü de doldurabilirsin. Bunun ardında yatan düşünce kendini arkadaşlarına tanıtmaktır. İnsanlar ne okuduğunu, dinlediğini, izlediğini, boş zamanlarını nasıl değerlendirdiğini ve kendin hakkında ne düşündüğünü bilirlerse, seni daha iyi anlarlar.

Fotoğraflarını yükle

Facebook internetteki bir numaralı fotoğraf paylaşım sitesidir. Fotoğraf albümleri Facebook'ta olan veya olmayan kişilerle kolayca paylaşılabilir. Bunu yaptıkça, kendini ve arkadaşlarını ”etiketlemeyi” öğreneceksin, böylece insanlar fotoğraflarının hikayesini kolayca görebilecekler.

Hayatındaki gelişmelerden başkalarını haberdar et

Başkalarının ne yaptığını, düşündüğünü ya da hissettiğini bilmesi için durum mesajı gir ve birilerinin yanıt yazıp yazmadığına bak.

Henüz hiç arkadaş bulamadıysan—ya da arkadaşların henüz arkadaşlık isteğini yanıtlamadıysa—Facebook'ta keşfetmek için başka şeyler de var.

Ortak ilgi alanlarını paylaş

Bölgendeki gruplara göz at. Seninle aynı ilgi alanlarına sahip birilerini bulursan tartışmaya katıl.

Arkadaşlarını bul

Gerçekten de arkadaş listeni oluşturduktan sonra tüm yapacağın, keyfine bakmak. Facebook hem yeni, hem de eski arkadaşlarından haberdar olman içindir. Arkadaşlarını bulamnın yeni yollarına bak veya Facebook'da görüşmek istediğin kişilere davet gönder.


desteklenen baglantılar